Kantarelltoast med parmaskinka
Plocka de guldgula kantarellerna eller den svamp du hittar, varför inte prova din lycka i skogen? Toppa din kantarelltoast med lite lufttorkad skinka eller ät helt vegetariskt med bara spenaten som vänts i olivolja.
Servera gärna tillsammans med det eleganta vinet Ze Cinsault från Languedoc. Rätten går även utmärkt att servera med ett fruktigt och kryddigt vitt vin.
4
Ingredienser
- ca 800 g svamp efter säsong
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 dl hackad schalottenlök
- 3 msk hackad persilja
- 4 skivor bröd
- 100 g smör
- 12 skivor lufttorkad skinka
- 1 påse babyspenat
- 2 msk olivolja
- Salt
- Peppar
Gör så här:
1. Stek brödskivorna i 50 g smör tills de får en fin och gyllene färg.
2. Dela svampen om det behövs och stek den i resten av smöret, salta och peppra. Tillsätt schalottenlöken på slutet och stek i ytterligare någon minut.
3. Häll på grädde och låt den koka in tills nästa inget återstår. Tillsätt därefter persilja och lägg upp svampen på det stekta brödet.
4. Garnera din kantarelltoast med lufttorkad skinka och babyspenat som du blandar i olivoljan.