Recept

Smördegssnurror

Tack @stockholmfoodadventures för det här fantastiska receptet på enkla smördegssnurror. Så gott och enkelt med färdig smördeg, perfekt som tilltugg till drinken innan middagen, till buffén eller som mingelmat. Gör dem i en muffinsform så går det både fort och blir snyggt. Smördegssnurrorna är fyllda med ricotta, chèvre, honung och salt. Dessa toppas sedan med lättrostade pinjenötter och gräslök. Vinvänligt tilltugg som passar perfekt tillsammans med Logan Weemala Shiraz.

Smördeg - tilltugg
Ingredienser
  • Ett paket smördeg
  • Ricottaost (ca 150 g)
  • Chèvre (150 g)
  • Flytande honung
  • Finhackad gräslök
  • Flingsalt
  • Pinjenötter

Gör så här:

1. Börja med att rulla ut smördegen och bred ut ricotta (150 gram.)
3. Ta bort de hårda kanterna på chèvren (150 gram). Smula den sedan över hela smördegen.
4. Drissla lite flytande honung över ostblandningen, strö över finhackad gräslök och lite flingsalt. Kom ihåg att spara lite gräslök till garneringen.
5. Rulla ihop smördegen från långsida till långsida och skär den i mindre bitar, ca 3 cm långa.
7. Ta fram en muffinsplåt och olja in kanterna på plåten med rapsolja.
8. Lägg ned smördegsbitarna, på högkant, i muffinsformarna. Vispa upp ett ägg och pensla varje bit.
9. Kör i ugnen på 200 grader i ca 12-13 minuter eller tills de fått fin färg.
10. Rosta pinjenötter i en stekpanna.
11. Ta ut smördegssnurrorna ur ugnen, lägg upp dem på något tjusigt fat. Strö över hackad gräslök och de rostade pinjenötterna.
12. Ät och njut med ett glas Logan Weemala Shiraz.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ