Sauce Gribiche
Vad är Sauce Gribiche? Jo, en kall sås med hackade ägg och kapris, som kommer från det franska köket. Ett väldigt gott alternativ till den lite mer klassiska remouladsåsen. Perfekt att servera till friterad vit fisk, antingen tillsammans med ugnsrostade potatisar eller med smörstött potatis som smaksätts med dill och lite finrivet citronskal. Till detta serverar du gärna Seghesio Chardonnay!
4

Ingredienser
- 2 dl majonnäs
- 1 dl Smetana
- 2 st hårdkokta hackade ägg
- 1 dl hackade cornichons eller saltgurka
- 3 msk hackad kapris
- 1 msk citronsaft
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk hackad persilja
- 2 msk skuren gräslök
- 1 msk hackad dragon
- salt och peppar
Gör så här:
1. Koka äggen – de ska vara hårdkokta. Låt dem svalna och hacka dem sedan.
2. Blanda majonnäs med smetana och dijonsenap.
3. Hacka kapris, cornichons samt kryddorna. Blanda ihop med majonnäsblandningen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
4. Gör gärna såsen dagen innan den ska serveras så alla smakerna kommer ihop på ett bra sätt.