Recept

Tonfiskpastrami, grillad sparris och torkade körsbärstomater

En perfekt tillagad tonfisk är aldrig fel. Här bjuder vi på en härlig kombination med grillad sparris och ugnsrostade körsbärstomtar. Lätt som en plätt skulle man nästan kunna säga! Gott i vårsolen tillsammans med ett glas rosé. Kanske det nya vinet från Domaine du Pas de l’Escalette, Ze Rozé, kan vara ett alternativ? Prova!

Tonfiskpastrami
Ingredienser
  • Tonfisk
  • Ett knippe färsk grön sparris
  • Olivolja
  • ca 250 g körsbärstomater (en låda)
  • Svarta oliver av bättre kvalitet

Gör så här:

1. Börja med tomaterna – de tar längst tid. Halvera dem och lägg i en ugnsfast form. Strö över havssalt och ringla lite olivolja över tomaterna. Sätt ugnen på 125 grader och sätt in tomaterna i ca 1 timme. Här kan du ta ut tonfisken ur kylen, så den inte är för kall när den ska tillagas.

2. När tomaterna är klara, grilla den gröna sparrisen. Inte för länge – den ska fortfarande ha lite motstånd.

3. Tonfisken ska endast halstras snabbt, på båda sidorna. Ca en minut bör räcka. Låt den vila en liten stund innan du skär upp den i skivor för servering.

4. Servera halstrad tonfisk tillsammans med den grillade sparrisen, de torkade tomaterna samt svarta oliver. Ringla lite olivolja över innan du serverar.

 

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ