Tonfiskpastrami, grillad sparris och torkade körsbärstomater
En perfekt tillagad tonfisk är aldrig fel. Här bjuder vi på en härlig kombination med grillad sparris och ugnsrostade körsbärstomater. Lätt som en plätt skulle man nästan kunna säga! Gott tillsammans med ett glas rosé.

Ingredienser
- Tonfisk
- Ett knippe färsk grön sparris
- Olivolja
- ca 250 g körsbärstomater (en låda)
- Svarta oliver av bättre kvalitet
Gör så här:
1. Börja med tomaterna – de tar längst tid. Halvera dem och lägg i en ugnsfast form. Strö över havssalt och ringla lite olivolja över tomaterna. Sätt ugnen på 125 grader och sätt in tomaterna i ca 1 timme. Här kan du ta ut tonfisken ur kylen, så den inte är för kall när den ska tillagas.
2. När tomaterna är klara, grilla den gröna sparrisen. Inte för länge – den ska fortfarande ha lite motstånd.
3. Tonfisken ska endast halstras snabbt, på båda sidorna. Ca en minut bör räcka. Låt den vila en liten stund innan du skär upp den i skivor för servering.
4. Servera halstrad tonfisk tillsammans med den grillade sparrisen, de torkade tomaterna samt svarta oliver. Ringla lite olivolja över innan du serverar.