Recept

Pilgrimsmusslor med blomkålspuré

Pilgrimsmusslor – gott, enkelt och snyggt. Lätt halstrade pilgrimsmusslor som serveras tillsammans med en krämig blomkålspuré samt en läcker gurk- och äppelblandning. En uppskattad förrätt och en rätt som passar till många olika sorters viner. Vilken är din favorit? Prova med Chablis från Jean-Marc Brocard, tysk Riesling genom Leitz Magic Mountain Riesling eller Sancerre Les Pierris från de franska bröderna Champault.

Portioner:

4

Ingredienser
  • 4 st stora pilgrimsmusslor
  • 1/2 dl tärnat äpple
  • 1/2 dl tärnad gurka
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk vatten
  • 1 msk socker
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk god olivolja
  • 1 kvist backtimjan
  • 1/2 l små blomkålsbuketter
  • 2 dl crème fraiche
  • Mjölk
  • Salt och peppar

Gör så här:

1. Lägg blomkålsbuketterna i en kastrull, tillsätt crème fraiche och mjölk så att det precis täcker.

2. Koka blomkålen mjuk, sila sedan av och mixa till en slät puré.

3. Lägg vatten, timjan och socker i en kastrull, koka ihop så att sockret karamelliseras lätt.

4. Slå på citronsaft och äpple, ge ett snabbt uppkok och låt svalna.

5. Tillsätt gurka, gräslök och olivolja, smaka av med salt och peppar.

6. Stek pilgrimsmusslorna i olja tills de får fin färg på hög värme. Servera på blomkålspurén, garnera med gurk- och äppelblandningen.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ