Örtiga revbensspjäll
Smakrika revbensspjäll till julbordet. Perfekta att köra i ugnen på natten så är de klara dagen efter. Servera lätt uppvärmda på julbordet eller tillsammans med en matig sallad med rostade betor, nötter och färsk spenat. Perfekt tillsammans med Mas de Libian Khayyâm.
Ingredienser
- 1 kg revbjensspjäll
- 3 msk salt
- 2 msk socker
- 3 dl rött vin
- 1 dl honung
- 1 dl balsamvinäger
- 0,5 dl tomatpuré
- 1 msk gula senapsfrön
- 1 msk fänkålsfrön
- 2 msk hackad rosmarin
- 2 msk hackad dragon
- 3 msk hackad timjan
- 1 msk hackad salvia
- 2 st finhackade vitlöksklyftor
Gör så här:
1. Blanda salt och socker. Strö över revbenen och låt dem stå över natten.
2. Karamellisera honungen i en kastrull på hög värme. Den ska bli bronsbrun, men passa noga så att den inte bränns vid.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och reducera till ca ¼ återstår. Spola av spjällen i kallt vatten och torka av dem. Lägg dem i en ugnssäker form och slå över glacen. Vänd runt spjällen så att de täcks helt.
4. Täck formen med tre lager plastfolie eller lock och baka i ugn på 90 grader i ca åtta timmar.
5. Lyft spjällen ur formen och reducera buljongen som blivit till en glace. Dela spjällen och pensla med glacen.
Tips! Kör revbenen i ugnen under natten så är de perfekt klara dagen efter.