Årets Vinhus 2017

Domaine Santa Duc

En vild och sällsynt fågel sägs sedan länge vaka över egendomen. Den sjungande ugglan heter Grand Duc, vilket på provensalska blir Canta Duc. Med tiden har det till slut blivit Santa Duc. Det är även denna uggla som gett familjeegendomen sitt namn, som idag producerar rött vin från Rhône.

Vinmakarna i Gigondas ersatte olivträden med vinrankor för länge sedan. Tillit och hårt arbete har gjort Gigondas till den vinappellation den är idag. Domaine Santa Duc har producerat vin i sex generationer och vid rodret idag står Benjamin Gras efter pappa Yves.

Familjeegendomen spänner över 30 hektar varav 13 hektar är Gigondas, 6 hektar Châteauneuf-du-Pape, 2 hektar Vacqueyras och resterande är Côtes du Rhône Villages och Vin de Pays. Allt arbete sker ekologiskt sedan 2012 och sedan en tid tillbaka arbetar man även biodynamiskt i vingårdarna. 2017 är den första biodynamiskt certifierade årgången för Domaine-vinerna.

Egendomen producerar autentiska, eleganta samt kraftfulla viner. Domaine Santa Duc anses idag, både i Frankrike och internationellt, vara en av södra Rhônes främsta producenter vilket har lett till att en stor del av produktionen är såld på förhand.

Domaine Santa Duc utsågs till Årets Vinhus 2017 på Årets Vinare som varje år arrangeras av tidningen Allt om Vin i december.
FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Domaine Santa Duc

Vinmakare:

Benjamin Gras

Grundades:

1874

Land:

Frankrike

Region:

Rhône

Yta:

30 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ