Recept

Dipsås med örter

Dipsås med örter – en mångsidig dipsås som passar utmärkt till lätt sotad purjolök eller till honungsglacerade morötter i ugnen. Passar också bra som krämig dressing till en kycklingsallad, till grillad tonfisk eller till en svampsallad med blandade svampar, spenat och krutonger. Perfekt att servera ett glas Heugumber Gutedel från Weingut Ziereisen som fördrink.

Purjolöken är enkel att bränna av med en bruléebrännare eller i ugnen. Dela i mindre bitar och ringla över örtdipen. Toppa med rostade hasselnötter.

Portioner:

4

Dipsås med örter
Ingredienser
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk bladpersilja
  • 1 msk plockad timjan
  • 1 msk hackad dragon
  • Zest och saft av en halv lime
  • Salt och peppar

Gör så här:

1. Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål.

2. Hacka och plocka alla kryddorna, inga stjälkar eller hela blad. Blanda med det andra.

3. Tillsätt zest och saft av en halv citron.

4. Smaka av med salt och peppar.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ