Citronmarinerad röding med crèmefraiche, gurka och örter
Enkelt! Ett perfekt snacks som serveras på ett litet rostat bröd eller i en krustad. Härligt krämiga smaker som blandas med citrustoner från marinaden. Perfekt till fördrinken och går alldeles utmärkt att förbereda. Bjud med medelhavsinspirerade vinet Camins Giró. Härlig kombo!

Ingredienser
- 300 g tärnad rödingfilé
- 1 dl créme fraiche
- 1 dl citronsaft
- 15 cm tärnad, skalad och urkärnad gurka
- 2 msk hackad dill
- 2 msk hackad gräslök
- 1 msk socker
- 1/2 msk salt
- salt och svartpeppar
Gör så här:
1. Blanda salt och socker med citronsaften. Låt stå i cirka 20 minuter så att salt och socker löser upp sig i saften.
2. Tärna rödingen, lägg i marinaden och låt marinera i cirka 30 minuter.
3. Häll av citronsaften och lägg den tärnade rödingen att torka på hushållspapper.
4. Blanda crème fraiche med dill och gräslök, tillsätt rödingen och gurka. Blanda försiktigt och smaka av med salt och peppar. Addera lite citronsaft för att justera syran.