Recept

Ankbröst med grillad spetskål, saltbakade primörbetor och rödvinssky

Läckert goda ankbröst, perfekt att göra i ugnen eller på grillen. Snitta gärna fettkappan i ett rutmönster – snyggt! Här serveras ankbrösten tillsammans med saltbakade betor och grillad spetskål.

Portioner:

4

Ankbröst
Ingredienser
  • 2 st ankbröst
  • 1-2 st spetskålshuvud, beroende på storlek
  • 1/2 dl olivolja
  • salt
  • ca 2 kg blandade betor (röd, gul, polka)
  • 100 g salt
  • 1/2 dl strimlad bladpersilja

Gör så här:

Saltbakade betor
1. Tvätta betorna och ta bort blasten. Lägg de blandade betorna, hela, på en salttäckt plåt och baka på 150 grader tills de är mjuka, ca 20-30 minuter.

2. Ta ut betorna och låt dem svalna. Skala dem och skär betorna i önskad storlek. Strax innan servering, värm betorna i smör eller olivolja i ugnen. Tillsätt persiljan och servera.

Grillad spetskål
1. Dela spetskålen på mitten, eller i fyra delar om den är stor. Gnid in med salt och olivolja. Lägg aluminiumfolie på grillen, lägg på spetskålen och locket på grillen. Låt spetskålen bli mjuk på folie. Lägg över direkt på grillgallret precis på slutet om du önskar mer färg. Går utmärkt att göra även i ugnen.

Ankbröst
1. Bryn ankbrösten i en panna. Stek till 55 grader innertemperatur på 100 grader i ugnen. Går lika bra att grilla också. Låt vila ca 10 minuter.

>> Rödvinssky

 

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ