Recept

Ankbröst med rödlökscrème och ugnsbakade rotfrukter

Ankbröst som smälter i munnen tillsammans med en len rödlökscrème blir en fantastiskt trevlig middag. Servera tillsammans med ett glas Pinot Noir från Calera så blir helheten ett faktum.

Portioner:

4

Hackad rödlök
Ingredienser
  • 4 st ankbröst
  • 5 st skivade rödlökar
  • 4 dl rött vin
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 25 g smör
  • Rotfrukter efter smak (potatis, palsternacka, morötter, betor)
  • Salt och peppar

Gör så här:

1.Börja med rotfrukterna. Skär dem i klyftor, lägg på en plåt med rikligt med olja. Salta och peppra. Ställ i ugnen på ca 200 grader i 45 minuter eller tills de är lagom krispiga.

2. Bryn ankbrösten i en panna. Stek till 55 grader innertemperatur på 100 grader i ugnen. Låt vila ca 10 minuter.

3. Sautera löken i smöret. Slå på vinet och vinägern. Låt koka ihop tills nästan ingen vätska finns kvar. Mixa till en slät puré.

4. Skär upp ankbrösten – ca ett per person. Lägg upp på varsin tallrik och servera tillsammans med rödlökscrème och rotfrukter.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ