Piemonte-producent med modernt uttryck

Tenuta Carlin de Paolo

Det här är en familjeegendom, nu med fjärde generationen vid rodret. Paolo hette grundaren och hans son hette Carlo men kallades för Carlin, därav namnet “Carlin de Paolo”.  När företaget grundades i början av 1900-talet var fokus områdestypiska druvsorter. Idag drivs företaget vidare av Paolos barnbarn, de fyra bröderna Giancarlo, Davide, Lorenzo och Paolo. Davide är vinmakare och Giancarlo är önolog. Paolo och Lorenzo arbetar i vingården och i familjerestaurangen. Grundtanken är densamma än idag, med en fot i traditionen och den andra i det moderna uttrycket.

Frazione Gorzano, 238/A 14015 San Damiano d'Asti (AT)

carlindepaolo.com/

Carlin de Paolo är beläget i Gorzano, en liten by nära San Damiano d’Asti och vingårdarna här omringas av Alfieri- kullarna. Egendomen består idag av 25 hektar och de har precis planterat ytterligare 12 hektar med Barbera-druvor samt 1,5 hektar med Nebbiolo i Valmaggiore.  De druvsorter som finns planterade i vingårdarna är bland annat Barbera, Croatina, Grignolino, Nebbiolo, Dolcetto, Arneis och Moscato.

Att värna om naturen står alltid i fokus och de arbetar helt utan några kemiska bekämpningsmedel och använder egen kompost, återanvänder regnvatten, har solpaneler och återanvänder all kväve som produceras.

På flaskornas etiketter syns siluetten av grundaren Paolo, som var en lång och reslig person, något som även gått i arv till bröderna. Familjemottot lyder: Goda viner tillverkas inte i vinkällaren men i vingården. Med andra ord lägger de mycket arbete under året i vingårdarna och det märks i vinerna.

 

 

 

ITALIEN

Det enda land där druvor odlas och vin produceras i alla landets olika regioner

Vinnäringen är viktig för Italien. Landet har lyckats behålla sin nationella identitet genom att bibehålla de inhemska druvorna och förfina sina viner genom århundraden istället för att hoppa på diverse trender genom åren. Italien är det enda land som på den svenska marknaden lyckas vara populärt i samtliga prislägen, från det billigaste till det dyraste.

Fakta

Producent:

Tenuta Carlin de Paolo

Vinmakare:

Davide Ponte

Grundades:

Land:

Italien

Region:

Piemonte

Yta:

38,5

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ