Kreatursfarmen som blev vingård

Paracombe Wines

1983 köpte paret Paul och Kathy Drogemuller en nedbränd mjölkfarm som de lät återuppstå som vingård. Paracombe Wines, en egendom på drygt 40 hektar, ligger i det vackra Adelaide Hills i södra Australien, cirka tre mil norr Adelaide.

Paracombe är en liten egendom på ca 40 hektar. Den före detta mjölkfarmen omvandlades 1983 till vingård av paret Paul och Kathy Drogemuller som nu driver den med strålande resultat. Utan någon som helst erfarenhet av vintillverkning började man plantera vingårdar och byggde ett litet plåtskjul där dom första vinerna tillverkades i gamla mjölktankar. Idag är Paracombe Wines en av dom mest erkända vinproducenterna i Adelaide Hills med viner av toppkvalité, den totala årsproduktionen är endast ca 200 000 flaskor.

Läget, 425 meter över havet, skapar mycket goda förutsättningar för fruktiga och eleganta viner i detta svala distrikt. Man odlar mest Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc och Shiraz. Men även Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, och lite Merlot finns planterat. Jordmånen varierar från fattig sandjord till rikare järnhaltig grus- och lerjord. Klimatet är av inlandstyp med relativt kalla regniga vintrar och torra soliga somrar. Vingården är planterad med hänsyn till morgonsol för att optimera mognaden i druvorna samtidigt som man behåller fruktsyra och elegans.

Paracombe arbetar med ett uttalat hållbarhetstänk både i vingårdarna och i vineriet. Bland annat samlar man upp allt regnvatten i stora cisterner och är helt självförsörjande på el med hjälp av solceller. Förutom att tillverka eleganta och högkvalitativa viner så är Paul och Kathy kända för sin gästfrihet och har ni “vägarna förbi” ett av vinvärldens vackraste områden rekommenderar vi att ni svänger förbi Paracombe för ett besök.

Paracombe fick utmärkelsen “Best winery” på 2021 Adelaide Hills Wine Show i december 2021. Inte mindre än 20 av deras viner prisades under utdelningen! Grattis från oss!

 

 

AUSTRALIEN

Ett av världens mest spännande och dynamiska vinländer

Vinindustri i Australien var från början just en industri. Ett fåtal riktigt stora spelare köpte frukten som druvodlarna producerade och paketerade detta i ett antal stora varumärken som spreds över världen. Stora, rika och fullmatade viner var det som dominerade. De senaste åren har det skett en enorm utveckling av antalet små vinproducenter som verkligen vill skapa viner som ska spegla sitt mikroklimat och sin region. Det nya Australien händer nu.

Fakta

Producent:

Paracombe Wines

Vinmakare:

Paul Drogemuller

Grundades:

1983

Land:

Australien

Region:

Adelaide Hills

Yta:

40 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ