2020-04-02

Triss i GULD

Stolta och glada fick vi tidigare i veckan priser för inte mindre än fyra viner – Guld till Brancaia TRE, Brocard Bourgogne Chardonnay och Brocard Chablis Sainte Claire samt Silver till vårt alkoholfria vin, Leitz Eins Zwei Zero Riesling.

Varje år arrangeras Vinordic Wine Challenge av Stockholmsmässan, i samarbete med tidningen Allt om Vin. En jury, bestående av kunniga och rutinerade vinpersonligheter, provar vinerna blint och utser därefter Sveriges mest prisvärda viner i Systembolagets sortiment. Vinerna tävlar i 13 olika tävlingskategorier och prisklasser och detta är den enda tävling i Sverige som är EU-certifierad.
I år tog Johan Lidby Vinhandel emot priser i kategorierna, Rött vin 140-179 kr, Vitt vin 100-129 kr, Vitt vin 130-199 kr samt Alkoholfria drycker 50 kr +.
– Detta är ett fint bevis på att all den tid och det hårda arbete som våra fantastiska producenter lägger ner i sina vingårdar och i sina vinerier över hela världen ger resultat. Vi är verkligen glada att få möjligheten att arbeta med dem allihop och att kunna erbjuda Sveriges vinkonsumenter dessa högkvalitativa viner, säger Johan Lidby, VD för Johan Lidby Vinhandel.

Vinnarviner från Vinordic Wine Challenge 2020

GULD – rött vin, 140 – 179 kr
Brancaia TRE
”Nyanserad kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, basilika, svarta vinbär, peppar, hallon och choklad. Serveras 16-18 grader till rätter av lamm- eller nötkött.”

GULD – vitt vin, 100-129 kr
Brocard Bourgogne Chardonnay
”Fruktig smak med inslag av fat, gula äpplen, päron, nötter och citron. Serveras vid 8-10 grader till rätter av fisk eller skaldjur.”

GULD – vitt vin, 130-199 kr
Brocard Chablis Sainte Claire
”Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, örter, päron och citron. Serveras vid 8 grader som aperitif eller till rätter med fisk eller skaldjur.”

SILVER – alkoholfria drycker, 50 kr +
Leitz Eins Zwei Zero Riesling
”Ungdomlig, fruktig smak med liten sötma, inslag av gröna äpplen, citron och krusbär. Serveras vid 8-10 grader som aperitif eller till rätter med fisk och skaldjur eller till sallader.”

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ