2020-01-24

Årets Munskänksvin 2019 är Olivier Leflaive Les Sétilles

Traditionsenligt delar Munskänkarna varje år ut pris till det vin som de anser vara årets bästa vin i alla kategorier i Sverige – Årets Munskänksvin. Detta är Munskänkarnas finaste vinpris som syftar till att hitta ett vin som håller hög kvalitet kombinerat med att både pris och tillgänglighet gör att vinet kan åtnjutas av en bredare publik. I år är vi både stolta och glada över att årets bästa vin 2019 är Olivier Leflaive Bourgogne Blanc Les Sétilles 2018.

“Vit bourgogne med alla de klassiska dragen på plats” skriver Munskänkarna bland annat i sin motivering.

Årets Munskänksvin 2019

Olivier Leflaive ville från början bli musiker men familjeegendomen lockade och han återvände till slut till sina rötter. Tur var väl det då hans viner idag anses vara i absolut toppklass. Egendomen har vingårdar på flera ställen i Bourgogne men både vineri och huvudegenomen ligger i Puligny-Montrachet. Leflaives stil är elegant med tonvikt på finess och komplexitet snarare än kraft.

Les Sétilles 2018 är torrt, friskt och fruktigt med burgundiska smaker av gula frukter, ekfat och mineraler. Utmärkt gott till skaldjur eller till varmrökt lax. Vinet finns dessutom på nästan alla Systembolag runt om i landet och kan beställas med nr 5657, pris 199 kr. 2017 valdes Magic Mountain (nr 70626, 159 kr) från Weingut Leitz till Årets Munskänksvin. Det är en fruktig och nyanserad riesling från Rüdesheims magiska berg. Årgång 2018 var extrem på många sätt men i slutändan blev det en riklig skörd med 100% hälsosamma druvor och strålande viner.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ