Nyhet

Julien Brocard matchar vinnarvinerna med mat

Brocard bäst i test – så matchar Julien Brocard vinnarvinerna

Jean-Marc Brocards viner hamnade återigen på prispallen i Vinordic Wine Challenge. Chablis Sainte Claire Vieilles Vignes 2021 blev ”Årets bästa vin” i kategorin ekologiska vita viner +100 kr och Chablis 1er Cru Beauroy 2020 fick ta emot bronsmedaljen i kategorin vita viner +250 kr.

Vinordic Wine Challenge är Sveriges största vintävling, där man sedan 25 år tillbaka utser landets mest prisvärda viner. Detta är Sveriges enda EU-certifierade vinprovning och alla viner provas blint av en erfaren jury bestående av svenska vinskribenter. Det är inte första gången Brocards viner får ta emot priser i tävlingen – den karaktäristiska gröna toppen återfinns på prispallen nästan varje år, ett kvitto på att deras viner år efter år håller hög och jämn kvalitet.

– Det är smickrande att vinna och ett kvitto på att allt hårt arbete vi lägger ner lönar sig, säger Julien Brocard, son till Jean-Marc Brocard och den som i dag driver familjens vingårdar.

Brocards filosofi är styrka, friskhet och precision, kan du utveckla det?
– ’Friskhet’ handlar om att skapa torra viner med stor mineralitet. ’Styrka’ syftar till att få fram energin och kraften ur vinets växtplats. Med ’precision’ vill vi få fram druvans rätta karaktär.

Vad är det viktigaste din far lärt dig om vin?
– Att ett vin måste ha energi, så att det kan utmana smakpaletten.

Chablisviner är ett välkänt begrepp över hela världen. Vad är det som gör dem så populära?
– Druvorna växer på gammal havsbotten och jordens marina sediment i kombination med det subtropiska klimatet gör att vinerna får en unik karaktär. Chablisviner är torra med hög mineralitet och en frisk syra och passar att dricka vid många tillfällen.

Hur skulle du matcha de två vinnarvinerna?
– Chablis Sainte Claire (nr 5595) dricker jag helst till ostron, det är en kunglig kombination. Premier Cru Beauroy (nr 7125) passar jättebra till pilgrimsmusslor med vitvinssås. Vinets kraftfulla textur gifter sig fint med såsen.

Chablis Sainte Claire Vieilles Vignes 2021
• nr 5595 • 229 kr • alk. 12,5% •

Chablis 1er Cru Beauroy 2020
• nr 7125 • 289 kr • alk. 13% •

Fler spännande nyheter

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ