Magiska röda druvor från Östterike

Weingut Rosi Schuster

Vineriet ligger bara några mil väster om den vackra sjön Neusiedlersee. Mamma Rosi är fortfarande aktiv men vingården drivs i dag av sonen Hannes som producerar briljanta och lång-livade röda viner.

Prangergasse 6-8, 7062 St. Margarethen im Burgenland, Österrike

www.rosischuster.at/

Egendomen och företaget grundades 1979 och i början var det Blaufränkisch som var den dominerande druvsorten. Med tiden växte intresset för Sankt Laurent som druvsort, men man tyckte inte att man hade rätt vingårdslägen och jordmånstyper för Sankt Laurent.

År 2000 yppade sig ett tillfälle att köpa ett vingårdsläge planterat med Sankt Laurent och det tillfället tog man. Sedan dess har ytterligare små vingårdslägen runt om Neusiedler See kunnat köpas upp och idag är det Sankt Laurent som dominerar produktionen.
Egendomen är liten och omfattar cirka 9 hektar odlad mark.

ÖSTERRIKE

Landet där antal druvodlare per capita är högst i världen

Vinframställning i Österrike är en gammal och stolt tradition. Produktionen är än i dag uppdelad i små enheter. De flesta nuvarande vingårdarna var ursprungligen blandade lantbruk med grönsaker, säd eller boskap. Drygt hälften är mindre än fem hektar. Vin från Österrike är inte en massprodukt, varje flaska bär den enskilda vingårdens prägel. Vindistrikten ligger vid foten av alperna i öster, med optimala klimat– och jordmånsförhållanden.

Fakta

Producent:

Weingut Rosi Schuster

Vinmakare:

Hannes Schuster

Grundades:

1979

Land:

Österrike

Region:

Burgenland

Yta:

9 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ