Recept

Tomatbrässerade kycklinglår med örter och getostpotatis

Härligt möra kycklinglår som kokar länge tillsammans med en tomatsås. Dessa serveras tillsammans med ugnsrostad färskpotatis med getost. Skapa magi i köket och bjud på en fantastisk måltid.

Portioner:

4-6

Tomatbrässerade kycklinglår
Ingredienser
  • 4-6 st kycklinglår
  • 500 g hela tomater på burk
  • 6 blad salvia
  • 1 msk plockad timjan
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 50 g smör
  • ca 1 kg färskpotatis
  • 150 g tärnad getost
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1,5 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

1. Bryn kycklinglåren i en stekpanna.

2. Hacka lök och vitlök, sautera (bryn lätt utan att de får färg) i en gryta och slå på tomaterna.

3. Tillsätt de brynta kycklinglåren tillsammans med salvia och timjan. Låt puttra på låg värme i ca 1,5 timmar.

4. Lyft ur kycklingen och låt såsen koka ihop i ca 10 minuter. Tillsätt smör och mixa ihop allt, smaka av. När det är dags att servera, lägg tillbaka och värm upp kycklingen i såsen, avsluta med den hackade persiljan.

Potatis
5. Tvätta av potatisen om det behövs, lägg dem hela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja över och rosta i ugnen, 200 grader, tills de är mjuka. Stöt sedan potatisen grovt med en potatisstöt, smaksätt med salt, peppar, gräslök och avsluta med den tärnade getosten.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ