Tomatbrässerade kycklinglår med örter och getostpotatis
Härligt möra kycklinglår som kokar länge tillsammans med en tomatsås. Dessa serveras tillsammans med ugnsrostad färskpotatis med getost. Skapa magi i köket och bjud på en fantastisk måltid.
4-6
Ingredienser
- 4-6 st kycklinglår
- 500 g hela tomater på burk
- 6 blad salvia
- 1 msk plockad timjan
- 1 dl grovhackad bladpersilja
- 2 st hackade vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 50 g smör
- ca 1 kg färskpotatis
- 150 g tärnad getost
- 1 dl finskuren gräslök
- 1,5 dl olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
1. Bryn kycklinglåren i en stekpanna.
2. Hacka lök och vitlök, sautera (bryn lätt utan att de får färg) i en gryta och slå på tomaterna.
3. Tillsätt de brynta kycklinglåren tillsammans med salvia och timjan. Låt puttra på låg värme i ca 1,5 timmar.
4. Lyft ur kycklingen och låt såsen koka ihop i ca 10 minuter. Tillsätt smör och mixa ihop allt, smaka av. När det är dags att servera, lägg tillbaka och värm upp kycklingen i såsen, avsluta med den hackade persiljan.
Potatis
5. Tvätta av potatisen om det behövs, lägg dem hela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja över och rosta i ugnen, 200 grader, tills de är mjuka. Stöt sedan potatisen grovt med en potatisstöt, smaksätt med salt, peppar, gräslök och avsluta med den tärnade getosten.