Recept

Kalvtartar med olivmajonnäs och syrligt rostad paprika

Bjud på kalvtartar med en härligt krämig olivmajonnäs. Den syrligt rostade paprikan blir som pricken över i:et i din servering. Bjud som förrätt på en toast eller som ett litet snacks till fördrinken. Lyxigt och gott. Passar utmärkt till ett glas sval rosé i solen. Prova till Tempier Rosé från Domaine Tempier – en av de främsta i den franska appellationen Bandol.

Portioner:

4

Kalvtartar
Ingredienser
  • 600 g finskuret kalvinnanlår
  • 2,5 dl majonnäs
  • 3 st tärnade rostad paprika
  • 1,5 dl hackade svarta oliver
  • 0,5 dl finskuren bladpersilja
  • 0,5 dl finskuren gräslök
  • 1 msk plockad färsk timjan
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk god olivolja
  • 1/2 msk socker
  • 4 skivor vitt surdegsbröd eller brioche
  • salt och svartpeppar
  • sallad att garnera med

Gör så här:

1. Skär köttet i små bitar. Det ska vara finskuret. Ställ åt sidan

2. Fortsätt med paprikan. Rosta den själv i ugnen, gärna röd paprika i så fall, eller köp färdigrostad paprika som finns på burk. Dela paprikan i mindre bitar och lägg den i en stekpanna eller sauteus. Tillsätt olivolja, vinäger och socker. Låt det koka ihop ca 5 minuter. Ställ undan och låt svalna.

2. Blanda majonnäs, persilja, gräslök, timjan och hackade svarta oliver. Smaka av med salt och peppar. Det här kan man gärna göra dagen innan för att få smakerna att gå ihop ordentligt.

3. Blanda majonnäsen med det finskurna köttet. Smaka av med salt och peppar. Rosta eller stek brödet i en stekpanna. Lägg den blandade tartaren på brödet och garnera med syrlig paprika och sallad. Eller servera som mindre snacks på ett litet kex eller en bit hårt bröd.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ