Jordärtskocka med krispig grönkål och dilldressing
Ugnsrostad krispiga grönkålschips som serveras tillsammans med smörbakad och krossad jordärtskocka. En underbart god och enkel vegetarisk rätt eller ett utmärkt tillbehör till ugnsbakad fisk såsom tex Skreitorsk. Ringla en dilldressing över och servera med Dune El Beyda – middagen är en given succé!
4 pers
Ingredienser
- ca 1 kg skrubbade jordärtskockor
- 1 påse grönkål, ca 200 g
- 100 g dill
- 300g skogschampinjoner
- 1 citron, zest och saft
- 100 g smör
- 1 dl olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
1. Skölj grönkålen och massera bladen med olivolja, glöm inte att plocka bort stammen. Rosta dem i ugnen tills de är krispiga, ca 5-10 minuter.
2. Skrubba jordärtskockorna noga, skala inte. Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med smöret och rosta tills de är mjuka, ca 25-30 min lite beroende på hur stora de är.
3. Stöt jordärtskockorna till en kompott och smaksätt med salt och peppar. Plocka persilja och mixa med citronsaft och zest. Det ska bli som en tunnare pesto.
4. Dela skogschampinjoner på hälften eller i fyra beroende på hur stora de är. Stek dem i smör och smaksätt med salt och peppar.
4. Servera den krispiga grönkålen tillsammans med jordärtskocka och skogschampinjoner, ringla persiljedressingen över. Serveras som en helt vegetarisk rätt eller som tillbehör till ugnsbakad skreitorsk eller helstekt kyckling.