Jordärtskockor, krispig grönkål och dilldressing
Ugnsrostad krispiga grönkålschips som serveras tillsammans med smörbakad och krossad jordärtskocka. En underbart god och enkel vegetarisk rätt eller ett utmärkt tillbehör till ugnsbakad fisk såsom tex Skreitorsk. Ringla en dilldressing över och servera ett glas Sauvignon Blanc från Österrike och Lackner-Tinnacher till – middagen är en given succé! Eller prova Chablis!
4 pers

Ingredienser
- ca 1 kg skrubbade jordärtskockor
- 1 påse grönkål, ca 200 g
- 100 g dill
- 1 citron, zest och saft
- 100 g smör
- 1 dl olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
1. Skölj grönkålen och massera bladen med olivolja, glöm inte att plocka bort stammen. Rosta dem i ugnen tills de är krispiga, ca 5-10 minuter.
2. Skrubba jordärtskockorna noga, skala inte. Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med smöret och rosta tills de är mjuka, ca 25-30 min lite beroende på hur stora de är.
3. Stöt jordärtskockorna till en kompott och smaksätt med salt och peppar. Plocka dillen och mixa med citronsaft och zest. Det ska bli som en tunnare pesto.
4. Servera kompotten på jordärtskocka med den krispiga grönkålen och ringla peston över. Serveras som en helt vegetarisk rätt eller som tillbehör till ugnsbakad skreitorsk.