Recept

Grillad spetskål med saltbakade betor

Spetskål på grillen och saltbakade rödbetor i ugnen – en mycket bra och god vegetarisk rätt. Annars passar örtmarinerade lammracks mycket bra till både spetskål och betor. Hackade blandade örter (persilja, timjan, rosmarin etc), finhacka ett par klyftor med vitlök och blanda i olja. Lite chili passar också bra om du gillar hetta. Gnid in lammracks ordentligt och låt stå en stund innan du lägger dem på grillen. Smakrikt och gott.

Portioner:

4

saltbakade betor
Ingredienser
  • 1-2 st spetskålshuvud, beroende på storlek
  • 1/2 dl olivolja
  • salt
  • ca 2 kg blandade betor (röd, gul, polka)
  • 100 g salt
  • 1/2 dl strimlad bladpersilja

Saltbakade betor

1. Tvätta betorna och ta bort blasten. Lägg de blandade betorna, hela, på en salttäckt plåt och baka på 150 grader tills de är mjuka, ca 20-30 minuter.

2. Ta ut betorna och låt dem svalna. Skala dem och skär dem i önskad storlek. Strax innan servering, värm betorna i smör eller olivolja i ugnen. Strö över hackad persilja och servera.

Grillad spetskål
1. Dela spetskålen på mitten, eller i fyra delar om den är stor.

2. Gnid in med salt och olivolja. Lägg aluminiumfolie på grillen, lägg på spetskålen och locket på grillen. Grilla spetskålen tills den är mjuk. Lägg över direkt på grillgallret precis på slutet om du önskar mer färg. Går utmärkt att göra även i ugnen.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ