Nästa generation är alltid viktigast

San Lorenzo

San Lorenzo är namnet på den ranch där Peter och Cathy Seghesio bor och har sina vingårdar. Kärleken till yrket kan bara komma genom en grundmurad kärlek till marken, hantverket och yrkeskunskapen menar Peter som själv vuxit upp omgiven av vinrankor. Sönerna, Joey och Will, är därför aktivt med och deltar i vingårdslivet och produktionen av vinerna.

95448 Healdsburg

journeymanwine.com/

Bakom San Lorenzo Wine Company hittar man Peter och Cathy som äger och driver denna unika egendom belägen precis norr om staden Healdsburg. San Lorenzo Ranch har bland Norra Kaliforniens äldsta produktiva vingårdar. Den äldsta delen består av en samplanterad vingård från 1896 där drygt 70 % består av Zinfandel. Övriga druvsorter man hittar är Mataro, Grand Noir, Alicante, Negrette, Carignan och Petite Sirah med flera.

Familjen bor på egendomens högsta punkt och under bostaden har man byggt ett litet men perfekt anpassat vineri för att ta hand om den unika San Lorenzo frukten. Ingen högteknologi behövs för att göra komplexa och djupa viner. Allt börjar som bekant i vingården. Öppna rostfria tankar, fokus på vinifikationens samtliga skeden och den bästa kvaliteten på franska ekfat man kan köpa för pengar är bara medel för att lyfta fram druvornas inneboende komplexitet och djup.

Journeyman Chardonnay var den första etiketten som producerades här. Journeyman betyder gesäll och det innebär helt enkelt att man låter sönerna vara med på en resa från lärling till förhoppningsvis någon dag kunna titulera sig mästare. Med detta i tankarna byggde Peter och Cathy en stor källare under bostaden när denna renoverades för cirka 12 år sedan. De visste redan då vad de ville.  Hösten 2011 installerades den första utrustningen bestående av några ekfat, några ståltankar, en press och ett betongägg.

2014 kom det första vinet under Peter och Cathys egen etikett San Lorenzo Winery. Tidigare gick all frukt till Seghesio Family Vineyards. Numera behåller Peter de bästa druvorna själv och vinifierar i sin källare.  Målsättningen är att fånga druvornas och vingårdens djup, nyansrikedom och fräschör. Stilmässigt är vinerna yppiga men med en sammetslen struktur och bra fräschör.

 

USA

Den största vinproducerande delstaten är Kalifornien

Kalifornien, Oregon och Washington State är de tre största vinproducerande delstaterna i USA. Av dessa tre är Kalifornien störst. Med sin närhet till det kalla Stilla Havet i väster och den heta öknen i öster samt det nästan svenska klimatet i norra delarna och Mexico i söder finns det förutsättningar för många olika druvsorter och stilar. Från att tidigare ha gjort nästan enbart rika, superfruktiga och överväldigande viner finns det idag härligt eleganta och fräscha viner från olika jordmånstyper och klimat.

Fakta

Producent:

San Lorenzo Wine Company

Vinmakare:

Peter Seghesio

Grundades:

2011

Land:

USA

Region:

Sonoma

Yta:

17 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ