Ett unikum i vinvärlden

Occidental Wines

Steve Kistler insåg 1993 storheten i Pinot Noir odlad kustnära i Kalifornien. Ett svalare klimat än det vi normalt förknippar med Kalifornien, men ett klimat som kunde producera viner i världsklass.

Occidental Wines är Steve Kistlers nyskapade vineri som blev klart till hösten 2013. Fokus ligger helt på att producera det allra bästa som Sonoma Coast kan ge i form av Pinot Noir. Vineriet ligger högt upp överblickandes dels Bodega Headlands Vineyard och dels Stilla Havet. Den vingården och Occidental Station Vineyard har genom åren givit upphov till två av Kistlers Vineyards mest ansedda Pinot Noir Viner: Cuvée Elizabeth och Cuvée Catherine. Dessa cuvéer är döpta efter Steves döttrar och tillsammans med dem och hans fru Cathleen har han nu etablerat detta nya vineri som skall fokusera fullt ut på Pinot Noir.

Den totala arealen kommer att uppgå till knappt 30 hektar planterad vingård varav de två ovan nämnda motsvarar 15 hektar och de producerar bland Sonoma Coasts bästa frukt redan idag.

USA

Den största vinproducerande delstaten är Kalifornien

Kalifornien, Oregon och Washington State är de tre största vinproducerande delstaterna i USA. Av dessa tre är Kalifornien störst. Med sin närhet till det kalla Stilla Havet i väster och den heta öknen i öster samt det nästan svenska klimatet i norra delarna och Mexico i söder finns det förutsättningar för många olika druvsorter och stilar. Från att tidigare ha gjort nästan enbart rika, superfruktiga och överväldigande viner finns det idag härligt eleganta och fräscha viner från olika jordmånstyper och klimat.

Fakta

Producent:

Occidental Wines

Vinmakare:

Steve Kistler

Grundades:

2011

Land:

USA

Region:

Sonoma

Yta:

30 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ