Ett broderligt samarbete

Dune

Peter och Duncan växte upp i en värld där mycket kretsade kring vin, olivolja, ost och god mat. De är söner till Mark och Mary Kathleen Lloyd, ägare till Coriole Vineyard. Båda två fick vara med och arbeta i restaurangkök från 13 års ålder och utvecklade en kärlek till god mat och förståelse för vinets roll till olika råvaror. Detta ledde till ett gemensamt vinprojekt baserat på en vingård i Blewitt Springs, en underregion till McLaren Vale.

Duncan studerade vinmakning innan han lämnade McLaren Vale för att göra vin i andra delar av Australien. Det tog honom både till Tasmanien och Margaret River och sedan även vidare ut till Europa där han har arbetat både i Chianti och Rhônedalen. Brodern Peter lämnade uppväxtmiljön efter universitetet och spenderade tid med att baka bröd i olika delar av Frankrike, baka croissanter i Paris, göra cider i Somerset och jobba med Alpackor i Sussex innan han återvände till Melbourne för att arbeta inom vinvärlden.

Tillsammans startade bröderna ett projekt baserat på druvor från stockar planterade i Blewitt Springs, en underregion till McLaren Vale. Sandhaltig jord dominerar och vingårdarna ligger på de första sluttningarna upp mot Adelaide Hills. Druvorna mognar här senare än i de flesta andra delarna av McLaren Vale och ger eleganta och friska viner. Samtliga viner i Duneserien är döpta efter olika sanddyner eller öknar runt om i världen.

Druvorna odlas ekologiskt men egendomen är ännu inte certifierad. De olika vinerna är resultatet av sin växtplats kombinerat med bröderna Lloyds önskan om att kombinera Shirazdruvan med antingen andra klassiska Rhônedruvor eller italienska druvsorter. Gemensamt har de den sandiga jorden och brödernas vilja att vinifiera druvorna med en lätt hand för att privilegiera finess och elegans.

>>Läs gärna artikeln om Dune

AUSTRALIEN

Ett av världens mest spännande och dynamiska vinländer

Vinindustri i Australien var från början just en industri. Ett fåtal riktigt stora spelare köpte frukten som druvodlarna producerade och paketerade detta i ett antal stora varumärken som spreds över världen. Stora, rika och fullmatade viner var det som dominerade. De senaste åren har det skett en enorm utveckling av antalet små vinproducenter som verkligen vill skapa viner som ska spegla sitt mikroklimat och sin region. Det nya Australien händer nu.

Fakta

Producent:

Dune

Vinmakare:

Duncan Lloyd

Grundades:

2008

Land:

Australien

Region:

McLaren Vale

Yta:

8 hektar

Webbplats:

dunewine.com/

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ