Det bästa av två världar - Bourgogne och Jura

Maison Rijckaert

Maison Rijckaert var en av de första Bourgogneproducenterna som också köpte vingårdar i Jura. Försiktig och naturlig vinmakning är ledorden hos vinmakare Flourent Rouve som idag driver arbetet framåt i vingårdarna.

Maison Rijckaert grundades 1998 av Jean Rijckaert. Egendomen består idag av fyra hektar vingårdar i Bourgogne och 6,5 hektar i Jura. 2013 togs egendomen över av Florent Rouve som driver den vidare med samma filosofi och vision som Jean hade. Allt grundar sig i låga skördeuttag, att all skörd endast sker för hand, att endast använda den naturliga jästen samt att vinerna lagras under lång tid i gamla ekfat. Vinifikationen är densamma för både Bourgogne- och Juravinerna.

Det är en försiktig och naturlig vinmakning med målsättningen att uttrycka vinernas unika terroir och typicitet. Utöver de vinerna som kommer ifrån de egna vingårdarna så köper Florent också druvor från noggrant utvalda odlare.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Domaine Rijckaert

Vinmakare:

Florent Rouve

Grundades:

1998

Land:

Frankrike

Region:

Jura

Yta:

10,5 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ