L´Excellence Familiale

Château Fuissé

Familjen Vincents rötter är djupt rotade i området. Egendomen har varit i familjens ägo sedan 1862. 1936 var Jacques Vincent-Bulland, andra generationens ägare, med och skapade appellationen Pouilly-Fuissé. Utvecklingen drivs idag vidare av den femte generationen med Antoine Vincent i spetsen.

Denna egendom om 40 hektar vingårdar ligger i södra Bourgogne. Jordmånen domineras fortfarande av den för Bourgognevinernas karaktär så viktiga kalkblandade lerjord. Klimatet är dock varmare vilket ger upphov till rika och kraftfulla viner som i sina bästa stunder kombinerar kraft med mineralitet och elegans. Familjen Vincent har ägt egendomen sedan 1862 och det är idag femte generationen som återfinns vid rodret. Jacques Vincent var en av de drivande odlarna bakom bildandet av Pouilly Fuissé som en egen appellation 1936.

Totalt 104 olika odlingslägen bildar Château Fuissé. Man blandar de lite tyngre jordmånerna från byn Fuissé med de lite stramare och kalkrika lägen i Pouilly för att skapa viner som just skall återspegla hela appellationen. ”Finess, elegans och kraft” är Antoine Vincents målsättning.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Château Fuissé

Vinmakare:

Antoine Vincent

Grundades:

1862

Land:

Frankrike

Region:

Bourgogne

Yta:

40 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ