2017-04-04

Revival för Chianti Classico

Vi minns Chiantiflaskorna med bast runt omkring sig som ofta prydde hemmen i början av 70-talet. Nu är vinet här igen, men utan bast och i en modern tappning. Brancaia Chianti Classico är 100% Sangiovese från hjärtat av Chianti. Äkta vinmakarkonst från Toscana!

Barbara Widmer är ägare och vinmakare på Brancaia. Barbara arbetar utifrån filosofin att inget ska lämnas åt slumpen, därför produceras bara viner med hög kvalitet. Casa Brancaia har fler arbetstimmar i vingården än många andra vinproducenter i området och har stor respekt för moder jord. Alla vinrankor på gården får lika mycket uppmärksamhet och omvårdnad vilket ger en jämn och hög kvalitet på allt som produceras härifrån.

– När Sangiovesedruvan blir ompysslad på det här sättet visar den upp sig från sin absolut bästa sida. Med stor insmickrande körsbärsfrukt och mjuka söta tanniner är det här ett kraftigt rödvin av själfullaste slag! Stilen är fortfarande ursprungstypiskt italiensk, men med en modern renhet, säger Johan Lidby som importerar vinerna från framgångssagan Brancaia.

Det här är ett vin perfekt till en mustig pasta eller att njuta som det är en sommarkväll i goda vänners lag. Ge den en timme i en karaff innan du häller upp. Njut och låt vinets doft och smaker föra tankarna till ett soligt Toscana.

Vinet kostar 149 kr per flaska. Beställ vinet i Systembolagets beställningssortiment med artikelnummer 70725.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ