En ledande producent i Toscana

Casa Brancaia

Kvalitetstänkandet är det som dominerar i varje del av processen hos Brancaia. Det schweiziska arvet ger en producent som tar stor hänsyn till detaljer och noggrannhet. Kryddat med italiensk passion ger det både spännande och välgjorda viner.

Localita Poppi, 53017 Radda in Chianti, Siena

www.brancaia.com/

1981 förälskade sig det schweiziska paret Bruno och Birgitte Widmer i den övergivna egendomen Brancaia, mitt emellan Florens och Siena, närmare bestämt i distriktet Castellina. Redan två år efter starten fick de mycket positiva omdömen för sina viner och uppmärksammades även internationellt. Denna positiva start gjorde att man även investerade i inköpet av Poppi-egendomen närmare Radda in Chianti 1989. I slutet av 90-talet gjorde man som flera andra Chiantiproducenter och köpte vingårdar i Maremma och 1998 var Brancaia in Maremma ett faktum. Samma år tog Barbara Widmer, dottern i familjen över driften. Barbara var då utbildad oenolog och den enda av barnen som var intresserad av att bli druvodlare och vinproducent.

Idag består Casa Brancaia av 80 hektar vingårdar uppdelat på tre olika vingårdslägen. Varje vingårdsläge är unikt men med en sak gemensamt – en klar strategi om att få fram druvor av bästa kvalitet från varje vingård, år efter år.

En av framgångsfaktorerna bakom Brancaia är arbetet i vingårdarna. Snittet för branschen i stort är cirka 300 arbetstimmar per hektar men för Brancaia är snittet 450 timmar per hektar. Alla hektar arbetas dessutom med som att dess druvor ska ingå i de bästa vinerna. Man väljer först vid skörd vilka druvor som går i vilket vin. Exempelvis producerar ett av vingårdslägena bättre druvor under ett regnigt år och då får dessa druvor en plats i de absolut bästa vinerna, såsom till exempel Il Blu. Ett annat varmare och torrare år hamnar samma druvor i viner såsom TRE och Chianti Classico. Alla vingårdslägen behandlas därför lika omsorgsfullt.

ITALIEN

Det enda land där druvor odlas och vin produceras i alla landets olika regioner

Vinnäringen är viktig för Italien. Landet har lyckats behålla sin nationella identitet genom att bibehålla de inhemska druvorna och förfina sina viner genom århundraden istället för att hoppa på diverse trender genom åren. Italien är det enda land som på den svenska marknaden lyckas vara populärt i samtliga prislägen, från det billigaste till det dyraste.

Fakta

Producent:

Casa Brancaia

Vinmakare:

Barbara Widmer

Grundades:

1981

Land:

Italien

Region:

Toscana

Yta:

80 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ