2019-04-03

Prisregn för Brocard

Två stora vinster för Brocard i nordens enda EU-certifierade vintävling, Vinordic Wine Challenge. Över 800 viner har provats både blint och individuellt med målet att hitta Sveriges mest prisvärda viner. Juryn består av tio av Sveriges mest namnkunniga vinskribenter. I år prisades både Chablis Sainte Claire 2018 och Bourgogne Blanc Kimmeridgien 2016 från Chablismästaren Jean-Marc Brocard.

Prisregn över Brocard

Chablis Sainte Claire 2018 tog guld och utsågs därmed till det bästa vita vinet i prisklassen 130 – 199 kr. Detta friska och rena vin med inslag av citrus och gröna äpplen är gjort på druvor i och från byn Préhy där Brocard även har sitt vineri. Precis bredvid vineriet ligger en kyrka som heter Sainte Claire och därav namnet.

I samma tävling prisades även ett annat vin från Jean-Marc Brocard – Bourgogne Blanc Kimmeridgien 2016. Vinet fick en bronsmedalj i kategorin bästa vita vin i prisklassen 100 – 129 kr. Vinet beskrivs som fruktigt, mycket frisk smak, med inslag av gröna äpplen, rökig mineral, örter, bivax och citronskal.

Chablis är Jean-Marc Brocards stora passion.

– Att det är tio rutinerade vinprovare i juryn som provar vinerna blint, ger verkligen ett bevis på att det är hög kvalitet på Brocards viner. I kategorin var dessutom flertalet olika ursprung representerade, vilket gör priserna extra betydelsefulla, säger producentansvarig Josef Andirik.

Chablis är Jean-Marc Brocards stora passion vilket märks tydligt i de klassiskt rena och friska Chablisviner som han producerar i hjärtat av Bourgogne. Han har med stor precision och alltid med naturen i första rummet byggt upp sin egendom, hektar för hektar, till att idag omfatta 200 hektar. Jordmån och druva står alltid i centrum.

Chablis Sainte Claire 2018 finns på de flesta Systembolag eller kan beställas med nr 5565 för 154 kr. Bourgogne Blanc Kimmeridgien kan beställas med nr 5521 för 119 kr om den inte finns på ditt lokala Systembolag.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ