2021-04-20

Ny årgång av klassiker från Côtes du Rhône

Äntligen står den nya årgången av Santa Duc Côtes du Rhône les Vieilles Vignes på hyllorna på Systembolaget. Ekologiskt, precis som tidigare årgångar och med samma härligt generösa fruktighet. Det är en klassiskt snygg Côtes du Rhône med lite mer finess än vanligt, vilket bådar gott inför den stundande grillsäsongen!

Santa Duc Côtes du Rhône les Vieilles Vignes 2018 består av 75% Grenache, 20% Syrah samt 5% Cinsault. Det är 100% ekologiskt odlade druvor som växer på vinstockar med över 40 år på nacken. Den röda leran i jordmånen i kombination med lagring på ståltank ger vinet en rik och generöst fruktig karaktär.

”För mig förmedlar årgång 2018 både fräschör och djup, ett vin med mycket bär, örter och en tydlig struktur. 2018 är en årgång som visar sig väldigt bra idag! säger Isabella Ankarberg som är producentansvarig för Domaine Santa Duc på Vinhandeln. Det är fantastiskt att en producent kan leverera vin med samma höga kvalitet år efter år. Det visar verkligen att deras hårda arbete i vingårdarna lönar sig.”

Domaine Santa Duc grundades 1874 och har en lång historia bakom sig som en av topproducenterna i Gigondas och södra Rhônedalen. Vingården drivs sedan 1985 av Yves Gras och numera är även sonen Benjamin i högsta grad involverad i produktionen av vinerna. Egendomen består av drygt 20 hektar vingårdar varav lite mer än hälften är Gigondas och resterande hektar är Côtes du Rhône Villages och Vin de Pays. Det flesta vingårdarna på egendomen odlas sedan början av år 2000 helt ekologiskt och idag även biodynamiskt.
Domaine Santa Duc har funnits med oss på Vinhandeln sedan starten 1999 och har berikat de svenska vinkonsumenterna med sina högkvalitativa viner ända sedan dess. Det är en hyllad producent här i Sverige som under årens lopp fått ta emot många priser, både som vinproducent och för sina viner.

Santa Duc Côtes du Rhône les Vieilles Vignes 2018 finns i ca 60 Systembolags butiker och kan beställas med artikelnummer 73018, pris 124 kr, alk. 14 %.

Hyllat vinhus och prisade viner!
Årets Vinhus 2017 – Domaine Santa Duc
Guld i kategorin Årets bästa ekologiska vin 2016 och 2017 – Santa Duc Côtes du Rhône les Vieilles Vignes
Silver i kategorin Årets bästa ekologiska vin 2017 – Gigondas Aux Lieux Dits
Silver Årets Röda Vin 2018 – Santa Duc Côtes du Rhône les Vieilles Vignes
Silver Årets bästa ekologiska vin 2018 – Santa Duc Côtes du Rhône les Vieilles Vignes

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ