2024-04-12

Vi har några av Sveriges mest prisvärda viner

Flera hundratals viner provas blint av erfarna vinprovare på Vinordic Wine Challenge. Sveriges största vintävling, och den enda EU-certifierade vinprovningen. Tävlingen är öppen för alla på lika villkor. Målet med tävlingen är att hitta Sveriges mest prisvärda viner. Johan Lidby Vinhandel plockar hem hela nio medaljer. Sju av dessa medaljer går till vita viner, vilket betyder att vi är den importör som får flest medaljer för vita viner.

”- Det här gör att Johan Lidby Vinhandel är en av Sveriges bästa importörer av vita viner just nu! Ett resultat av ett hårt arbete av våra producentansvariga och ett erkännande för våra producenter som arbetar i ett klimat under stor förändring”, säger Håkan Johansson, VD för Johan Lidby Vinhandel.

Jean-Marc Brocard är största vinnaren i årets tävling
En producent som sticker ut i år är Chablismästaren Jean-Marc Brocard som prisas för hela fem av sina viner. Det här är producenten som får flest medaljer av alla i hela tävlingen.

”Det är en fin känsla av stolthet att Brocard prisas. En producent som funnits i vårt sortiment ända sedan starten 1999. Vi firar i år 25 stolta år på Vinhandeln. Medaljerna är ett kvitto på att vi har valt rätt väg med att arbeta med noga utvalda viner och att vi alltid ska arbeta framåt – utan att ge avkall på kvalitet”, säger Johan Lidby

Brocard Petit Chablis är ett av Sveriges bästa vita viner
En medalj i Vinordic betyder att vi stolt kan, och får, säga att ett guldvinnande vin i sin kategori är Sveriges bästa vin. Genom sin guldmedalj är Brocard Petit Chablis därmed Sveriges bästa vita vin i kategorin 140-169 kr.

Årets bästa alkoholfria vin
Nytt guld till Leitz Eins Zwei Zero Riesling som stolt behåller titeln ”Sveriges bästa alkoholfria vin” för tredje året i rad.

Här är listan!

Guldviner

Brocard Petit Chablis Sainte Claire 2022
Brocard Chablis 1er Cru Beauroy 2022
Leitz Eins Zwei Zero

Silverviner

Brocard Chablis Sainte Claire 2022
Brancaia TRE 2021

Bronsviner

Calera Central Coast Pinot Noir 2020
Brocard Bourgogne Chardonnay 2022
Rijckaert Côtes du Jura Chardonnay 2022
Brocard Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2021

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ