2016-04-26

Calera tar guld i Vinordic Wine Challenge 2016

Marta Rich från Calera Wine Company fick stå högst upp på prispallen när Bengt-Göran Kronstam delade ut de prestigefulla priserna på Vinordic 2016 – Nordens enda EU-certifierade vintävling. Calera Central Coast Pinot Noir 2013 tog guld i klassen Rött Vin på flaska.

Josh Jensen är mannen bakom Calera. Han grundade Calera 1975 och är en sann Pinotpionjär i Kalifornien! Josh sökte efter platser med kalkrik jordmån och efter flera års sökande efter dom perfekta vingårdslägena fann Josh det han sökte efter. Idag är Calera ett vinhus med fantastiskt renommé där vinmakaren Josh Jensen är känd för sin karisma och passion.

– Josh har förverkligat sin dröm om att göra viner elegant och jordmånsdriven stil. De vingårdslägen Calera har gör vinerna unika – mycket mineralitet och en fantastisk frukt, vilket ligger i linje med det dagens vindrickare söker i ett vin med tydlig avsändaradress och ursprung, säger Johan Lidby.

Calera Central Coast Pinot Noir 2013 har fin röd frukt med solmogna hallon och jordgubbar, eleganta ekfat och kryddiga toner. Vinet har en bra balans och fräschör. Kostar 249 kr på Systembolaget (artikelnr 87282) och finns i ordinarie sortiment, det vill säga på hyllan, i ca 70 butiker. Det går även bra att beställa vinet via Systembolaget och få det levererat till sin närmsta butik.

Vinordic Wine Challenge arrangeras av Vinordic i samarbete med tidningen Allt om Vin. Samtliga viner som finns till försäljning i Sverige på Systembolaget eller via beställningssortimentet har möjlighet att delta på lika villkor. Utgångspunkten är att finna de viner som bäst motsvararförhållandet mellan pris och kvalitet. Alla viner provas blint och individuellt. Provningsledare är Bengt-Göran Kronstam, tidningen Allt om Vin och hedersordförande i Sveriges Vinskribenters Förening.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ