Nyhet

Pinotpionjären

Josh Jensen hade en dröm om att odla perfekta Pinot Noir-druvor i Kalifornien. Efter att ha tillbringat flera år i Bourgogne fick han lära sig att det krävs kalkrik jord för att producera bra Pinot Noir-viner. Hemma i Kalifornien tog det honom två år innan han hittade en riktigt bra och kalkrik egendom. 1974 slog sig Josh ned i en husvagn, utan el, telefon eller asfalterade vägar, ca 150 km söder om San Fransisco i närheten av Mt. Harlan. Med sina 700 över havet är egendomen en av de högst belägna och kallaste vingårdarna i hela Kalifornien. 1975 planterades de första vinrankorna och den första årgången kom 1978.

Det var inte många som trodde att Josh skulle lyckas med sina viner. Kalifornien är för varmt fick han ofta höra, men Josh var både envis och målmedveten. Idag hyllas Calera av en enig journalistkår för sina viner som är friska, fräscha och komplexa med mycket frukt och tydliga spår av sin terroir.

Visste du att Calera är spanska och betyder kalkugn? En nio meter hög och mycket välbevarad kalkugn finns på egendomen, som från början var ett gammalt kalkbrott. Samma ugn har gett egendomen dess namn och används som logotyp på alla viner man producerar.

Mount Harlan Calera Vineyards - Pinot Noir
Mount Harlan Vineyards

Läs mer om Calera Wine Company.

 

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ