Den lilla producenten med de stora vinerna

Thorne and Daughters

John och Tasha Seccombe började producera vin år 2012. ”Vi vill att våra viner ska berätta en historia”, säger de. Traditionell vinmakning i modern stil och med så lite miljöpåverkan som möjligt från Sydafrika och Western Cape.

Thorne & Daughters ägs, drivs och startades av Tasha och John Seccombe. Under många år var de vinmakare i bland annat Frankrike, Nya Zeeland, Australien och Storbritannien. De första egna sydafrikanska vinerna producerades år 2013 och då i första hand till familjens hotell Cleopatra Mountain Farmhouse i natursköna Drakensberg, Sydafrika. Paret äger än så länge inga egna vingårdar utan kontrakterar de bästa vingårdar de kan hitta spridda över Western Cape och köper druvor därifrån. Något som de har varit mycket lyckosamma med. Mottagandet av deras viner världen över har varit överväldigande positivt.

 

SYDAFRIKA

Ett spännande vinland på framgång

Efter apartheid när de internationella sanktionerna lyftes kunde vinindustrin ta fart. Från att tidigare varit extremt reglerade av staten har individualiteten fått blomma ut och idag är Sydafrika ett av de länder i världen där flest saker händer vad avser vin. Många nya små producenter testar sina vingar med mikrocuvéer och det finns en stor öppenhet mot omvärlden. Variationen av både klimat och jordmånstyper är stor.

Fakta

Producent:

Thorne and Daughters

Vinmakare:

John Seccombe

Grundades:

2012

Land:

Sydafrika

Region:

Western Cape

Yta:

Äger inga egna vingårdslägen

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ