Unika viner från ett varmt klimat

Springfield Estate

Familjeägt och med rötter från Loiredalen skapar femte generationen personliga och terroirdrivna viner i Robertson, Sydafrika.

R 317 Road, Robertson, Western Cape, Sydafrika

www.springfieldestate.com/

Familjeegendomen på totalt över 350 hektar består av 180 hektar planterade vinstockar. Den ägs och drivs av syskonparet Jeanette och Abrie Bruwer tillsammans med Abries två döttrar Jenna och Emma. Det är nu femte generationen som producerar vin men släkten, som ursprungligen var fransmän från Loiredalen, har funnits på samma plats sedan år 1898. Med starka influenser från sina resor världen över har Abrie utgått från varje vingårdsläges jordmån vid valet av druvsort. Egendomens jordar är till stor del mycket steniga, upp till 70% bestående av kvarts, och kalkrika likt Bourgogne och Sancerre. Närmare Breede-floden som rinner förbi vingårdarna och genom Robertsondistriktet finns mer sandiga jordar. Robertsonområdet kännetecknas av varma dagar och mycket svala nätter. Allt detta bildar en fantastisk grund för eleganta och nyanserade viner. Springfield är ett lysande exempel på att terroir inte är en fråga om breddgrader utan snarare en fråga om passion och inställning till vinmakning.

SYDAFRIKA

Ett spännande vinland på framgång

Efter apartheid när de internationella sanktionerna lyftes kunde vinindustrin ta fart. Från att tidigare varit extremt reglerade av staten har individualiteten fått blomma ut och idag är Sydafrika ett av de länder i världen där flest saker händer vad avser vin. Många nya små producenter testar sina vingar med mikrocuvéer och det finns en stor öppenhet mot omvärlden. Variationen av både klimat och jordmånstyper är stor.

Fakta

Producent:

Springfield Estate

Vinmakare:

Abrie Bruwer

Grundades:

Land:

Sydafrika

Region:

Western Cape

Yta:

180 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ