Patricius Winery
Med anor från Tokaj sedan 1800-talet och grundat av Kékessy-familjen. Vulkaniska jordar och sex olika vingårdslägen ger fantastiska och ursprungstypiska viner i både torrt och sött format.
Patricius Winery grundades av familjen Kékessy år 2000. Vingården med anor från 1867 ligger i byn Bodrogkisfalud i Tokajområdet och innefattar sex olika vingårdslägen i olika delar av Tokaj-området i nordöstra Ungern. Den totala storleken på vingårdarna är 68,5 hektar. Patricius Winery är kända för sina starka traditioner och drivkraft för landets vinutveckling.
Ungern
Mer än bara söta viner och tjurblod
Ungern har varit ett vinproducerande land ända sedan romartiden, men har ett ett rykte från endast ett fåtal vinstilar. Förutom de kända söta vinerna från Tokaj och ”tjurblodet” Egri Bikavér från Eger så produceras även torra, vita viner i hög klass vid tex Balatonsjön och berget Somló. Finare röda viner kommer bland annat från Villány, Szekszárd och Sopron. Ungern har överlevt många politiska, religiösa och ekonomiska utmaningar. Idag finns det 22 vinregioner i Ungern som producerar kvalitetsviner av både klassiska och inhemska druvsorter.Fakta
Patricius Winery
Dr. Péter Molnár
2002
Ungern
Tokaj
68,5