Domaine Santa Duc
En vild och sällsynt fågel sägs sedan länge vaka över egendomen. Namnet på den sjungande ugglan Grand Duc, på provensalska Canta Duc, har med tiden blivit Santa Duc. Det är även denna som gett familjeegendomen sitt namn.
Vinmakarna i Gigondas ersatte olivträden med vinrankor för länge sedan. Tillit och hårt arbete har gjort Gigondas till den vinappellation den är idag. Domaine Santa Duc har producerat vin i sex generationer och vid rodret står numera Benjamin Gras efter pappa Yves.
Familjeegendomen spänner över 30 hektar varav 13 hektar är Gigondas, 6 hektar Châteauneuf-du-Pape, 2 hektar Vacqueyras och resterande är Côtes du Rhône Villages och Vin de Pays. Allt arbete sker ekologiskt sedan 2012 och sedan en tid tillbaka arbetar man även biodynamiskt i vingårdarna. 2017 är den första biodynamiskt certifierade årgången för Domaine-vinerna.
Egendomen producerar autentiska, eleganta samt kraftfulla viner. Domaine Santa Duc anses idag, både i Frankrike och internationellt, som en av södra Rhônes främsta producenter vilket har lett till att en stor del av produktionen är såld på förhand.
FRANKRIKE
De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen
Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.Fakta
Domaine Santa Duc
Yves Gras
1874
Frankrike
Rhône
31 hektar