En av södra Rhônes främsta producenter

Domaine Santa Duc

En vild och sällsynt fågel sägs sedan länge vaka över egendomen. Namnet på den sjungande ugglan Grand Duc, på provensalska Canta Duc, har med tiden blivit Santa Duc. Det är även denna som gett familjeegendomen sitt namn.

Domaine Santa Duc 157 Chemin des Hautes Garrigues 84190 Gigondas - France

www.santaduc.fr/

Vinmakarna i Gigondas ersatte olivträden med vinrankor för länge sedan. Tillit och hårt arbete har gjort Gigondas till den vinappellation den är idag. Domaine Santa Duc har producerat vin i sex generationer och vid rodret står numera Benjamin Gras efter pappa Yves.

Familjeegendomen spänner över 30 hektar varav 13 hektar är Gigondas, 6 hektar Châteauneuf-du-Pape, 2 hektar Vacqueyras och resterande är Côtes du Rhône Villages och Vin de Pays. Allt arbete sker ekologiskt sedan 2012 och sedan en tid tillbaka arbetar man även biodynamiskt i vingårdarna. 2017 är den första biodynamiskt certifierade årgången för Domaine-vinerna.

Egendomen producerar autentiska, eleganta samt kraftfulla viner. Domaine Santa Duc anses idag, både i Frankrike och internationellt, som en av södra Rhônes främsta producenter vilket har lett till att en stor del av produktionen är såld på förhand.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Domaine Santa Duc

Vinmakare:

Yves Gras

Grundades:

1874

Land:

Frankrike

Region:

Rhône

Yta:

31 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ