Tradition och framtid

Casa Los Frailes

Med starka rötter i områdets traditioner och ett ansvarsfullt arbete i vingårdarna har syskonen Maria José och Miguel Velazquez stakat ut en stark bana för framtiden. Els Alforins är ett lummigt, grönt och böljande landskap med vackra vingårdar. I denna idyll betar fåren i de biodynamiskt odlade vingårdarna. Olivträd och fruktträd delar på utrymmet mellan vingårdarna där det också finns plats för bin och deras kupor.

Casa Los Frailes S/N, Fontanars dels Alforins 46635, Valencia

www.bodegaslosfrailes.com/

Casa Los Frailes grundades 1771 av familjen Velazquez och har sedan dess funnits i familjens ägo. Innan dess tillhörde bodegan Jesuiterna, ”Friars”, där av namnet Casa Los Frailes. Nu drivs bodegan av bror och syster Velazquez som har full kontroll från vingård till buteljering.

Egendomen ligger i sydvästra Valencia i det fantastiskt vackra området Els Alforins med 130 hektar vingårdar och ett stort modernt vineri. Vingårdarna ligger på 700 meters höjt med ett medelhavs- och kontinentalklimat. Vingårdarna domineras av druvan Monastrell som ligger Los Frailes varmt om hjärtat men man odlar även Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Garnacha, Shiraz. Snittåldern på vinrankorna är 25 år och de äldsta Monastrell-rankorna är över 80 år gamla.

Som en av de första producenterna i Spanien började Los Frailes producera ekologiska viner 2002. Deras filosofi är att det viktigaste arbetet sker i vingårdarna för att lyckas med detta. Låga skördeuttag är ett måste för kvaliteten men också för att hålla vingårdarna naturligt mer resistenta mot sjukdomar. Los Frailes använder kopparoxid istället för kopparsulfat i vingårdarna då det krävs en mindre mängd för samma resultat. Enligt Los Frailes respekterar man inte bara jorden när man producerar ekologiskt utan vinerna blir bättre och nyttigare att njuta av med mer antioxidanter.

 

SPANIEN

Nästan en miljon hektar – störst areal planterade vingårdar i världen

Spaniens med kända vin, Rioja, hade sin storhetsperiod för runt 30 år sedan. Idag pratas det om ”nya nya” Spanien med en större mångfald av viner, stilar och druvsorter. Landet har ett tydligt fokus på urspungstypicitet, ofta från kustnära klimat eller hög höjd, i en svalare stil med fräschör och elegans. Andelen ekologiska odlingar har också ökat starkt och Spanien är idag verkligen ett vinland att hålla ögonen på!

Fakta

Producent:

Casa Los Frailes

Vinmakare:

Maria José och Miguel Velazquez

Grundades:

1771

Land:

Spanien

Region:

Valencia

Yta:

130 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ