Västerbottensostcrème
Prova Västerbottensostcrèmen som går att använda till nästan allt! Bjud som förrätt på ett litet kex och toppa med löjrom. Servera till ugnsbakade grönsaker såsom rödlök, rostad paprika, zucchini och portabellosvamp. Crèmen blir perfekt att ringla över. Passar utmärkt med Morra Alta Monastrell i glaset.
Mer inspiration med Västerbottensost finns här.
Ingredienser
- 100 g riven västerbottensost
- 1 dl crème fraiche
- 1 äggula
- 1/2 dl matolja
- 1/2 dl mild olivolja
Gör så här:
1. Koka upp crème fraiche i en kastrull. Tillsätt den rivna västerbottenosten och sänk värmen på spisen. Rör om ordentligt tills osten har smält.
2. Låt crèmen svalna i rumstemperatur och tillsätt därefter äggulan.
3. Tillsätt oljan försiktigt på samma sätt som när du gör en majonnäs, antingen med stavmixer eller i en kannmixer.