Kronärtskockscrème
Kronärtskocka! Använd botten och mixa till en crème. Bjud som en liten snitt innan middagen, perfekt för ett stående mingel! Servera på en liten skiva baguette eller crostini. Lägg en räka eller två på toppen eller strössla lite Västerbottensost över. Också utmärkt att servera som tillbehör till grillad kyckling eller grillade grönsaker. Perfekt med Talamonti Trébi Trebbiano i glaset eller varför inte Bourgogne Blanc Jurassique från Jean-Marc Brocard?
Ingredienser
- 1 burk kronärtskocksbottnar (390 g)
- 1 dl olivolja
- 2 dl grovhackad persilja
- 1 dl grovhackad basilika
- salt och peppar
Gör så här:
1. Lägg kronärtskocka, örter och olivolja i en mixer.
2. Mixa slätt och smaksätt med salt och peppar.
3. Lägg kronärtskockscrème på crostini eller krutong.
Tips! Garnera med lite räkor eller riven Västerbottensost. Eller servera som tillbehör till grillad kyckling eller blandade grillade grönsaker.