Förrätt med ugnsrostad pumpa
Pumpa + Brancaia = sant! Direkt från Brancaias eget kök kommer det här härliga recept med den sötare pumpan som kombineras fint med en krämig italiensk ost. Servera varm, direkt från ugnen, som liten förrätt eller som snacks innan middagen. Brancaia TRE fungerar utmärkt till pumpa – prova gärna. Buon appetito, hälsar Chef Giovanni från Brancaia
4
Ingredienser
- 4 skivor bröd (gärna någon typ av surdegsbröd)
- 2 färska korvar (typ Salsiccia)
- 250 g butternutpumpa
- 100 g av en krämig italiensk ost (gärna Taleggio)
- 2 klyftor med vitlök
- olivolja
- lite hackad gräslök
- rosmarin
- salt och peppar
Gör så här:
1. Dela pumpan och gröp ur kärnorna. Skär den i fyrkanter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pressa vitlöksklyftorna över pumpan, ringla över olivolja, salta och peppra samt strö över lite rosmarin. Ställ in i ugnen på 220 grader, gärna varmluft, i ca 20 minuter.
2. Skär brödet i skivor, ca 2 cm tjocka. Dela korven och gnugga varje skiva med en halv korv för att få fram smaken. Sänk ugnen till 200 grader och ställ in brödskivorna i 10 minuter.
3. Lägg på pumpabitarna på brödet tillsammans med osten. Fortsätt att baka i ugnen i ca 5 minuter till allt fått fin färg.
4. Servera varmt och garnera med hackad gräslök och svartpeppar. Buon appetito, hälsar Chef Giovanni från Brancaia