Den lilla producenten med de stora vinerna

Thorne and Daughters

2012 kunde John och Tascha Seccombe äntligen börja producera vin. ”Vi vill att våra viner ska berätta en historia”, säger de. Modern vinmakning i gammal stil från Sydafrika och Western Cape.

Denna lilla vinproducent ägs, drivs och startades av Tascha och John Seccombe. Den första årgången som producerades var 2012. Än så länge äger de inga egna vingårdar. På sikt hoppas man naturligtvis kunna ha råd att köpa det men än så länge förlitar de sig på att hitta gamla vingårdar spridda över Western Cape och köpa druvor från dessa. Här har de haft tur och mottagandet av deras viner har varit överväldigande positivt.

John har vinmakarefarenheter från såväl Australien, Nya Zeland och England. Tasha är fotograf och livnär familjen fortfarande på sin konst. Man hyr in sig hos ett vineri för att tillverka sina egna viner och fokus har blivit på vita viner där Chenin blanc spelar en huvudroll.

SYDAFRIKA

Ett spännande vinland på framgång

Efter apartheid när de internationella sanktionerna lyftes kunde vinindustrin ta fart. Från att tidigare varit extremt reglerade av staten har individualiteten fått blomma ut och idag är Sydafrika ett av de länder i världen där flest saker händer vad avser vin. Många nya små producenter testar sina vingar med mikrocuvéer och det finns en stor öppenhet mot omvärlden. Variationen av både klimat och jordmånstyper är stor.

Fakta

Producent:

Thorne and Daughters

Vinmakare:

John Seccombe

Grundades:

2012

Land:

Sydafrika

Region:

Western Cape

Yta:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ