Springfield Estate
Familjeägt och med rötter från Loiredalen skapar femte generationen personliga och terroirdrivna viner i Robertson, Sydafrika.
Familjeegendomen på totalt över 350 hektar består av 180 hektar planterade vinstockar. Den ägs och drivs av syskonparet Jeanette och Abrie Bruwer tillsammans med Abries två döttrar Jenna och Emma. Det är nu femte generationen som producerar vin men släkten, som ursprungligen var fransmän från Loiredalen, har funnits på samma plats sedan år 1898. Med starka influenser från sina resor världen över har Abrie utgått från varje vingårdsläges jordmån vid valet av druvsort. Egendomens jordar är till stor del mycket steniga, upp till 70% bestående av kvarts, och kalkrika likt Bourgogne och Sancerre. Närmare Breede-floden som rinner förbi vingårdarna och genom Robertsondistriktet finns mer sandiga jordar. Robertsonområdet kännetecknas av varma dagar och mycket svala nätter. Allt detta bildar en fantastisk grund för eleganta och nyanserade viner. Springfield är ett lysande exempel på att terroir inte är en fråga om breddgrader utan snarare en fråga om passion och inställning till vinmakning.
SYDAFRIKA
Ett spännande vinland på framgång
Efter apartheid när de internationella sanktionerna lyftes kunde vinindustrin ta fart. Från att tidigare varit extremt reglerade av staten har individualiteten fått blomma ut och idag är Sydafrika ett av de länder i världen där flest saker händer vad avser vin. Många nya små producenter testar sina vingar med mikrocuvéer och det finns en stor öppenhet mot omvärlden. Variationen av både klimat och jordmånstyper är stor.Fakta
Springfield Estate
Abrie Bruwer
Sydafrika
Western Cape
180 hektar