Unika viner från ett varmt klimat

Springfield Estate Wines

Att göra viner med denna elegans och spänst i ett varmt klimat som det som erbjuds i Robertson kräver stor kunskap och stark övertygelse. Stora temperaturskillnader mellan dag och natt ger fräschör och aromatik till vinerna från Springfield Estate.

Denna familjeegendom över 350 hektar varav 180 hektar är planterade med vinstockar, ägs och drivs av syskonparet Jeanette och Abrie Bruwer. De är fjärde generationen som producerar vin men släkten, som ursprungligen var fransmän från Loiredalen, har funnits på samma plats sedan år 1898. Med starka influenser från sina europavistelser har Abrie utgått från varje vingårdsläges jordmån vid valet av druvsort. Egendomens jordar är till stor del mycket steniga, upp till 70% bestående av kvarts, och kalkrika likt Bourgogne och Sancerre. Detta bildar en fantastisk grund för produktionen av eleganta och nyanserade viner. Detta kompletteras dels av mer sandiga lerjordar vid vingårdarna nära Breedefloden som rinner genom hela Robertson. Abrie och Jeanettes ledmotiv är att låta jordmånen tala genom vinerna och nästan samtliga viner görs genom traditionella metoder med bland annat naturlig jäst. Springfield är ett lysande exempel på att terroir inte är en fråga om breddgrader utan snarare en fråga om människors inställning och filosofi.

SYDAFRIKA

Ett spännande vinland på framgång

Efter apartheid när de internationella sanktionerna lyftes kunde vinindustrin ta fart. Från att tidigare varit extremt reglerade av staten har individualiteten fått blomma ut och idag är Sydafrika ett av de länder i världen där flest saker händer vad avser vin. Många nya små producenter testar sina vingar med mikrocuvéer och det finns en stor öppenhet mot omvärlden. Variationen av både klimat och jordmånstyper är stor.

Fakta

Producent:

Springfield Estate Wines

Vinmakare:

Abrie Bruwer

Grundades:

Land:

Sydafrika

Region:

Western Cape

Yta:

180 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ