Napa Valleys stolthet

Pine Ridge Vineyards

Gary Andrus byggde vineriet i Stags Leap District och hade som ambition att tolka Napa Valleys jordmån och klimat på bästa möjliga sätt. Han drevs av viljan att visa olika ursprungskaraktärer i Napa Valley på samma sätt som han upplevde att man gjorde i stora delar av Europa.

5901 Silverado Trail Napa, CA 94558

www.pineridgevineyards.com/

Gary byggde ett vineri och grävde delvis in det i berget för att bevara naturlig luftfuktighet och temperatur vid vinskapandet. Han planterade Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Malbec, Cabernet Franc och Merlot. Egendomens rykte växte allteftersom åren gick, så även arealen som växte till dagens 80 hektar som fördelas över fem vingårdsdistrikt. Från Carneros i söder till Howell Mountain i norr via Stags Leap, Rutherford och Oakville.

Ansvaret för driften gavs 2001 till dåvarande vinmakaren Stacy Clark. Hon ersattes 2009 av vinmakaren Michael Beaulac som idag ansvarar för såväl driften som vinifikationerna. Han kom till egendomen för att lyfta kvaliteten ytterligare från den redan höga nivån.

USA

Den största vinproducerande delstaten är Kalifornien

Kalifornien, Oregon och Washington State är de tre största vinproducerande delstaterna i USA. Av dessa tre är Kalifornien störst. Med sin närhet till det kalla Stilla Havet i väster och den heta öknen i öster samt det nästan svenska klimatet i norra delarna och Mexico i söder finns det förutsättningar för många olika druvsorter och stilar. Från att tidigare ha gjort nästan enbart rika, superfruktiga och överväldigande viner finns det idag härligt eleganta och fräscha viner från olika jordmånstyper och klimat.

Fakta

Producent:

Pine Ridge Vineyards

Vinmakare:

Michael Beaulac

Grundades:

1978

Land:

USA

Region:

Napa Valley

Yta:

80 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ