Terroirdrivet och ambitiöst från Teneriffa

Piedra Fluida

Möt historien om en ny stjärna på Teneriffas vinhimmel – Felix Becker startade 2016 och 2018 såg det nya vineriet i La Oratava dagens ljus. Målet och önskan bakom satsningen är att hitta gamla vingårdar och förvalta och utveckla dem på absolut bästa tänkbara sätt, alltid med respekt för traditioner och med inhemska druvor. Bevara det gamla i det moderna.

Calle Pino Alto, 43, 38311 La Orotava, Santa Cruz de Tenerife, Spanien

bodegapiedrafluida.com/

Pressmaterial

2016 startade Piedra Fluida när Felix Becker började köpa vingårdar på Teneriffa. 2018 var vineriet i La Orotava klart och en ny stjärna började se dagens ljus på Teneriffa. Målsättning har sedan starten varit att skaffa gamla vingårdar för att förvalta och utveckla dem på bästa sätt. Odlingen sker ekologiskt samt efter biodynamiska principer. Ambitionerna är höga och man arbetar alltid med respekt för traditioner med inhemska druvsorter och precision i vineriet.

Vingårdarna ligger utspridda över olika delar av ön. 25 hektar är fördelade mellan byarna Santa Úrsula, El Sauzal och Tacoronte på den nordvästra delen av ön samt Granadilla de Abona på den sydvästra. 12,5 hektar ligger i Los Frontones på 1 650 meters höjd. Detta är de högst belägna vingårdarna i Europa.

Den största delen av vingårdarna planterades för över 60 år sedan och är oympade. Främst odlas Listán Blanco och Listán Negro men det finns också mindre arealer av Verdello, Albillo, Criollo, Baboso Negro och Malvasía. En mycket spännande producent och ett namn att lägga på minnet.

SPANIEN

Nästan en miljon hektar – störst areal planterade vingårdar i världen

Spaniens med kända vin, Rioja, hade sin storhetsperiod för runt 30 år sedan. Idag pratas det om ”nya nya” Spanien med en större mångfald av viner, stilar och druvsorter. Landet har ett tydligt fokus på urspungstypicitet, ofta från kustnära klimat eller hög höjd, i en svalare stil med fräschör och elegans. Andelen ekologiska odlingar har också ökat starkt och Spanien är idag verkligen ett vinland att hålla ögonen på!

Fakta

Producent:

Piedra Fluida

Vinmakare:

Gabriel Morales och Loreto Pancorbo

Grundades:

2018

Land:

Spanien

Region:

Teneriffa

Yta:

37,5 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ