En vingård från sagans värld

Mas de Libian

Att komma till Mas de Libian är som att stiga rakt in i en sagovärld. Det växer och frodas, djur och människor samsas och lever tillsammans i harmoni.

Mas de Libian, Saint-Marcel-d'Ardèche, Frankrike

www.masdelibian.com/en/

Pressmaterial

Mas le Libian är en familjeegendom som odlat druvor i byn Saint-Marcel-d’Ardèche sedan 1670. Idag drivs den av av systrarna Hélène och Catherine Thibon-Macagno. Vingårdarna har alltid odlats ekologiskt och sedan 2005 brukas marken även biodynamiskt. Den odlade ytan uppgår idag till 25 hektar, ytterligare åtta hektar ligger under familjens ägor och används till odling av olivträd, trädgård och till att odla olika sädesslag.

Vinerna har appellationen Côtes du Rhône och jordmånen varierar mellan kalkhaltig lera med inslag av stora runda stenar, så kallade galets roulés, och ett par vingårdar utgörs uteslutande av dessa. Vingårdarna mognar tidigt i september och all skörd sker manuellt, allt arbete i vingården likaså. Familjen har två arbetshästar, Nestor och Bambi, som används till arbetet med de fem hektar som ligger runt huset. Traktorer användes till resterande 20 hektar. Där en traktor passerar en gång, behöver Nestor och Bambi passera sex gånger.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Mas de Libian

Vinmakare:

Grundades:

1670

Land:

Frankrike

Region:

Rhône

Yta:

25 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ