Chablis i världsklass

Julien Brocard

Det här är Julien Brocards viner som verkligen ligger i frontlinjen för utvecklingen i området. Julien har valt ut sju olika vingårdslägen bland de biodynamiskt odlade vingårdarna som man äger. Ambitionen är att göra viner med stor personlighet och ett mycket tydligt terroiruttryck.

Med etiketterna i serien “Les 7 Lieux” har Julien Brocard haft som ambition att utveckla sju olika vingårdslägen som han arbetar helt biodynamiskt. Det äldsta läget är Boissonneuse som Julien började bruka biodynamiskt redan 1997 när han klev in i familjeföretaget på allvar. Därefter har han identifierat sex andra lägen som han har velat arbeta lite annorlunda med. Samtliga sju viner vinifieras också på ett annat sätt än de flesta viner från Domaine Jean-Marc Brocard. De får ligga på stora ekliggare, s.k. foudres, vilket inte ger någon direkt karaktär till vinerna, däremot så ger det vinet en möjlighet att andas under lagringen. Det skapar ofta en lite rikare och fetare känsla hos vinet.

Årgång 2013 var den första som Julien buteljerade under den nya etiketten och det är bara en bråkdel av den totala volymen av vin som familjen Brocard producerar.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Julien Brocard

Vinmakare:

Julien Brocard och Odile Vandermoere

Grundades:

2013

Land:

Frankrike

Region:

Chablis

Yta:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ