I hjärtat av Horse Heaven Hills

Double Canyon

Double Canyon grundades år 2007 med fokus på att skapa exceptionell Washington Cabernet Sauvignon i Horse Heaven Hills. Ett avlägset hörn i världen och ett utmanande område med vulkaniska jordar, ökenlandskap och äldre avlagringar från glaciärtiden.

Double Canyon, 8060 Keene Road, West Richland, WA 99353

www.doublecanyon.com/

Pressmaterial

Double Canyon Vineyard är uppkallad efter två raviner som löper genom landskapet. Egendomen består av 37 hektar och valdes för sitt läge precis vid Columbia River. Det här är en av Washingtons varmaste appellationer och kännetecknas av ett torrt ökenlandskap med många soltimmar. Det är svala kvällar och på dagarna sveper vindar genom vingårdarna. Vindarna minskar naturligt vinstockens storlek vilket ger druvorna en bättre mognad, samtidigt som vindarna har en torkande effekt som i sin tur skyddar mot mögel och andra sjukdomar. Närheten till Columbia River gör att temperaturen dämpas och det ger även en vattenkälla för att bevattna vinstockarna.

Höjden på vingårdarna varierar mellan ca 90-550 m.ö.h. och jordmånen består till största del av lössjord ovanpå en bas av basalt, en kvarleva från enorma lavaflöden för årtusenden sedan. Näringsfattiga och fritt dränerande, jordmånen i Horse Heaven Hills producerar viner med tydliga mineralnyanser.

Detta avlägsna hörn av världen är födelseplatsen för många prestigefyllda och prisbelönta viner. Regionen har dock förblivit en välbevarad hemlighet i årtionden, delvis för att den har så få egendomsvingårdar då mycket av frukten som odlas här blandas med frukt från andra Washington-appellationer.

Kate Michaud är vinmakerska på Double Canyon sedan 2017.

USA

Den största vinproducerande delstaten är Kalifornien

Kalifornien, Oregon och Washington State är de tre största vinproducerande delstaterna i USA. Av dessa tre är Kalifornien störst. Med sin närhet till det kalla Stilla Havet i väster och den heta öknen i öster samt det nästan svenska klimatet i norra delarna och Mexico i söder finns det förutsättningar för många olika druvsorter och stilar. Från att tidigare ha gjort nästan enbart rika, superfruktiga och överväldigande viner finns det idag härligt eleganta och fräscha viner från olika jordmånstyper och klimat.

Fakta

Producent:

Double Canyon

Vinmakare:

Kate Michaud

Grundades:

2007

Land:

USA

Region:

Washington

Yta:

37 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ