Vinsobres lysande stjärna

Domaine Chaume-Arnaud

Valérie hade sen barnsben en dröm om att bli vinmakare. Hennes föräldrar försökte övertala henne att inte satsa på vinet men hennes vilja och drivkraft var stark och tur är väl det för idag är egendomen en av de mest erkända och respekterade egendomarna i Vinsobres.

 

Valérie grundade Domaine Chaume-Arnaud 1987 efter att ha tagit över hennes föräldrars fem hektar med vingårdar. Idag har hon, tillsammans med sin man, utvecklat egendomen till att omfatta 38 hektar vingårdar. Egendomen är dessutom numera en av de mest erkända och respekterade egendomarna i Vinsobres, som är en Cru i södra Rhônedalen sedan 2006. Man har arbetat ekologiskt sedan 2003 och biodynamiskt sedan 2004. Majoriteten av vingårdarna är planterade på sluttningar runt 400 meters höjd med en jordmån bestående av kalksten och lera.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Domaine Chaume-Arnaud

Vinmakare:

Valérie, Philippe och Thibaud Chaume-Arnaud

Grundades:

1987

Land:

Frankrike

Region:

Rhône

Yta:

38 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ