Pånyttfödd klassisk egendom Brouilly

Château de la Chaize

En egendom med en lång och spännande historia, som började redan 1670. Idag är egendomen och slottet restaurerat och har äntligen återfått sin forna glans.

Chai Historique, 500 Rte de la Chaize, 69460 Odenas, France

www.chateaudelachaize.fr/en

Château de La Chaize är en egendom med en lång och spännande historia. Det tog sin början 1670 när Jean-Francois de la Chaize d´Aix påbörjade projektet med att bygga detta imponerande Château i Brouilly. Egendomen har nu genom ett mycket mycket ambitiöst projekt renoverats och återfått sin forna glans. Egendomen består av 140 hektar vingårdar, varav cirka 60 hektar är under produktion idag, resten omplanteras succesivt. Hela egendomen är på väg att certifieras ekologiskt och ambitionerna är ur ett miljöperspektiv högre än så. Målet är att bli självförsörjande av elektricitet, använda fordon och utrustning som drivs av elektricitet, återvinna eller återanvända alla biprodukterna ifrån odlingen och produktionen med målet noll avfall och C02 neutralitet. I vineriet så har man investerat i ekliggare och nya tankar för att ge bästa möjliga förutsättningarna för att höja kvalitén så långt det är möjligt.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Château de La Chaize

Vinmakare:

Grundades:

1670

Land:

Frankrike

Region:

Brouilly

Yta:

150 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ